HírekDr. 3 - Adventi meglepetés pakli...

Dr. 3 - Adventi meglepetés pakli recept

| 2021.12.04 10:00
834

Óvakodjatok a hideg szelektől Hearthstone Játékosai!

Természetesen ma is folytatódik a cikksorozat, amely az adventi időszakban minden nap egy-egy új klasszikus formátumú paklit tár elétek.

 

Klasszikus Adventi Hearthstone Kalendárium

Techno Malfurion Techno MalfurionDecember 1. 15:00
Sárkányok fészke Sárkányok fészkeDecember 10. 10:00
Három seprű Három seprűDecember 22. 14:00
Papagájos kapitányos Papagájos kapitányosDecember 20. 10:00
Titkos Bocipálya Titkos BocipályaDecember 2. 12:00
Kontrás vadász Kontrás vadászDecember 11. 10:00
Klassz a mágus! Klassz a mágus!December 7. 12:00
Az ősmágus tanoncai Az ősmágus tanoncaiDecember 21. 08:00
Narancs, és szegfűszeg Narancs, és szegfűszegDecember 16. 08:00
Habzó szélvihar Habzó szélviharDecember 15. 08:00
Holtak serege Holtak seregeDecember 9. 12:00
Porondmester PorondmesterDecember 5. 09:00
Combos pap Combos papDecember 12. 09:00
Varian árnyéka Varian árnyékaNovember 28. 09:00
Késdobálós KésdobálósNovember 30. 12:00
Sárkány csalogató Sárkány csalogatóDecember 17. 14:00
Vézgetes négykezes Vézgetes négykezes December 23. 08:00
Aggrobbanás AggrobbanásNovember 29. 14:00
Véres roham Véres rohamDecember 8. 12:00
Dr. 3 Dr. 3December 4. 10:00
Lerágott csont Lerágott csontDecember 13. 08:00
A sárkány karmai A sárkány karmaiDecember 24. 08:00
Kezes démon Kezes démonDecember 18. 08:00
Hordás vagyok amúgy… Hordás vagyok amúgy…December 14. 08:00
G(r)ill kapitány G(r)ill kapitányDecember 3. 12:00
Elfújom a házadat! Elfújom a házadat!December 19. 08:00

Ahogyan a fenti naptárban láthatjátok, az első nap november 28-a, advent első vasárnapja, és éppen 27 nap telik el karácsonyig, így minden klasszikus kaszttal háromszor találkozhattok a nagy várakozás során. Ha most kezdtetek csak bele, nézzétek meg a korábbi dátumokat is, hátha találtok kedvetekre való meglepetés receptet!

Karácsonyig minden nap "kibonthatjátok" a soron következő listát, és aznap próbára tehetitek a játékbeli tudományotokat, (és szerencséteket), legyen szó egy őrült OTK kihívásról, egy metatörő csatapakliról, egy váratlan stratégiáról az adott kaszttól, vagy egy egyszerű téma köré épített mémről.

Ha szeretnéd részletesebben megismerni a mai paklit, akkor olvass tovább, vagy be is másolhatod gyorsan a gyűjteményedbe, hogy meglepetés legyen.

#7 Dr. 3 0

Pakli megtekintése

Vigyázat: A dekk meglehetősen komoly potenciállal bír, Irány a legend rang!

Crusher a videóiban előszeretettel használja az Ancestral Shaman arche-típust, ami egy ritkán látott vendég a metában. A lényege, hogy néhány tempóelőnyt nyújtó kombóval diktálhatjátok a játékot, és kihasználhatjátok az olcsó lapokat, valamint a Far Sight-ot, hogy akkor is maradjon mozgásteretek, amikor az overload hatása alá kerültök. A naptárban a Dr. 3 nevet kapta a pakli, mivel a legtöbb benne szereplő lap ára 3 mana.

“Mostanában sok Handlock, Freeze Mage és Combo Druid jön szembe, ezért valószínűleg 1 Lightning Bolt-ot 1 Earth Shock-ra cserélek.”

(Crusher)

Csak klasszikusan, amit érdemes kipróbálni

A legfontosabb kombinációkat ebben a cikkben egy korábbi dekk-variációban láthatjátok.

"Csalóka a curve, mert azt hihetné az ember, hogy ez egy gyors dekk a sok 3-drop miatt. Igazából azonban olyan pár lapból álló értékbombákat lehet letenni, amit az adott játékszakaszban nagy fejtörést okoz az ellenfélnek."

A korábbi leírást ki lehet egészíteni azzal, hogy a Druid mellett a Shaman kaszt pakliépítési lehetőségei is elég rugalmasak. Ahogyan Crusher is írta, a tech jellegű lapokat érdemes cserélni akár naponta is, ha ki tudjátok ismerni a "pocket-metá"-t. A Curve tetején ülő lapok ebben a változatban inkább lassúak, és ha úgy érzitek, hogy ez nem felel meg, hát Al'Akir the Windlord minden problémára megoldást nyújt. Sylvanas Windrunner is egy olyan lap, amit szívesen ruház fel az ember Ancestral Spirit-tel, vagy másol le Faceless Manipulator-ral. Crusher most kevesebb húzást, tech lapot, és korai kontrollt választott, cserébe bekerült egy Fire Elemental páros, amik a középjátékban szerezhetnek lépéselőnyt a kiváló csatakiáltásaikkal.

Egy igazi swing a javából: Earth Shock a Sylvanas Windrunner-re, egy biztos copy az eddig fent hagyott "Ancestral" Earth Elemental-ra, majd az ellenfél passzivitását kihasználva Lightning Storm takarítás, Bloodmage Thalnos segítségével.

Valószínűleg egy dupla Wild Pyromancer + Equality kombóra várt, hogy a második réteg Earth Elemental-t is leszedhesse. Helyette sok gyógyítást, és laphúzást használt.

Hiba volt...


Ezzel a Shaman második dekkjére is fény derült, az utolsót majd valahol a kettő között érdemes keresni, de vigyázzatok, (ne)hogy vérszemet (vagy szomjat) kapjatok!

Jó játékot, és békés, egészséges karácsonyi időszakot kívánunk hozzá mindenkinek!

classic pakli advent

További híreink