HírekHoltak serege - Adventi meglepet...

Holtak serege - Adventi meglepetés pakli recept

| 2021.12.09 12:00
949

Becsületesek voltatok Hearthstone játékosok?

Természetesen ma is folytatódik a cikksorozat, amely az adventi időszakban minden nap egy-egy új klasszikus formátumú paklit tár elétek.

 

Klasszikus Adventi Hearthstone Kalendárium

Techno Malfurion Techno MalfurionDecember 1. 15:00
Sárkányok fészke Sárkányok fészkeDecember 10. 10:00
Három seprű Három seprűDecember 22. 14:00
Papagájos kapitányos Papagájos kapitányosDecember 20. 10:00
Titkos Bocipálya Titkos BocipályaDecember 2. 12:00
Kontrás vadász Kontrás vadászDecember 11. 10:00
Klassz a mágus! Klassz a mágus!December 7. 12:00
Az ősmágus tanoncai Az ősmágus tanoncaiDecember 21. 08:00
Narancs, és szegfűszeg Narancs, és szegfűszegDecember 16. 08:00
Habzó szélvihar Habzó szélviharDecember 15. 08:00
Holtak serege Holtak seregeDecember 9. 12:00
Porondmester PorondmesterDecember 5. 09:00
Combos pap Combos papDecember 12. 09:00
Varian árnyéka Varian árnyékaNovember 28. 09:00
Késdobálós KésdobálósNovember 30. 12:00
Sárkány csalogató Sárkány csalogatóDecember 17. 14:00
Vézgetes négykezes Vézgetes négykezes December 23. 08:00
Aggrobbanás AggrobbanásNovember 29. 14:00
Véres roham Véres rohamDecember 8. 12:00
Dr. 3 Dr. 3December 4. 10:00
Lerágott csont Lerágott csontDecember 13. 08:00
A sárkány karmai A sárkány karmaiDecember 24. 08:00
Kezes démon Kezes démonDecember 18. 08:00
Hordás vagyok amúgy… Hordás vagyok amúgy…December 14. 08:00
G(r)ill kapitány G(r)ill kapitányDecember 3. 12:00
Elfújom a házadat! Elfújom a házadat!December 19. 08:00

Ahogyan a fenti naptárban láthatjátok, az első nap november 28-a, advent első vasárnapja, és éppen 27 nap telik el karácsonyig, így minden klasszikus kaszttal háromszor találkozhattok a nagy várakozás során. Ha most kezdtetek csak bele, nézzétek meg a korábbi dátumokat is, hátha találtok kedvetekre való meglepetés receptet!

Karácsonyig minden nap "kibonthatjátok" a soron következő listát, és aznap próbára tehetitek a játékbeli tudományotokat, (és szerencséteket), legyen szó egy őrült OTK kihívásról, egy metatörő csatapakliról, egy váratlan stratégiáról az adott kaszttól, vagy egy egyszerű téma köré épített mémről.

Ha szeretnéd részletesebben megismerni a mai paklit, akkor olvass tovább, vagy be is másolhatod gyorsan a gyűjteményedbe, hogy meglepetés legyen.

#12 Holtak serege 0

Pakli megtekintése

Vigyázat: A dekk érzékeny a húzásra, csak kötél idegzettel ajánlott!

Ez a lista kifejezetten off-meta, de még "off-format" is, mert a klasszikus játékban ritkán látott arche-típus a BIG. Szóval aki más formátumból látogat a múltba, az nem biztos, újdonságot lát, de ebben a környezetben azért eléggé kilóg a sorból a halálhörgéseivel.

Standard játékosként megszoktad, hogy nem fizetsz manát a lapjaidért?

Wild játékosként nem is ismered a mana fogalmát?

Classicban zavarnak a kis kék kristályok jobb oldalon?!

Ne aggódj, mi tudjuk a megoldást!

Gyere és tanulj velünk, minden nap új kezdő mana-csaló kurzusok indulnak Uther a "fej nélküli lovas" vezetésével!

A dekk maga azt hivatott megvalósítani, hogy a kelleténél korábban tegyünk drága lényeket az asztalra. Ezt meg lehet oldani Alarm-o-Bot segítségével, ám az a három élet kevéske, ezért óvatosan kell megjátszani a riasztást. Ha sikerül a 3. körben kihelyeznetek, akkor jó esélyel válasz nélkül hagyják, illetve addigra 1-2 védő titkot is már mellé lehet tenni, a Noble Sacrifice, vagy a Redemption képében. Ha pedig mégis sikerül leszedni, az 2-3 lapot jelent az ellenfél kezéből, amit lehet, hogy szívesebben használt volna egy nagyobb lényre. Fontos megjegyezni, hogy ez a két secret, ha úgy triggerel, hogy az ellen egy lénnyel, vagy hőssel támad, akkor mindig bejön a Defender, és bizony meg is fog halni, tehát ő jön vissza 1 élettel a Redemption hatására. Emellett lényeges, hogy ezek a titkok nagyon jól jönnek a magas értékű deathrattle lényeink védelmében, és másolásában. Egy Harvest Golem nem csak a statjai, de a dupla réteg miatt is erős, ugyanez elmondható nagyban Cairne Bloodhoof-ról is. Tirion Fordring és a Sunwalker páros pedig komoly védelmet nyújtanak akkor is, ha egy élettel jönnek vissza, mert a taunkt, és a divine shield természetesen rajtuk marad. Egy silence-elt lény visszakapja a kártyaszövegét, amikor visszatér, de a buffjait elveszíti. Érdemes tehát figyelni rá, hogy ha mondjuk az Alarm-o-Bot az ellenfél körében hal meg, akkor visszajön, még akkor is, ha némíva volt, és több másik lénnyel szerepel az asztalon, de ez volt elsőként kijátszva.

Összességében az a cél, hogy ezt a mana-csaló taktikát  kihasználjátok, de ha nem jön ki a lépés, akkor a szokásos Wild Pyromancer / Equality segíthet húzni aaz időt. Bizonyos esetekben megéri megtartani a pirománt az asztalon, ekkor fordított sorrend, és egy secret felrakása a helyes sorrend. Equality jól megy még természetesen a Consecration-nel is, de finishernek kiváló a tauntok mögött bújkáló vérző hősök ellen az Avenging Wrath-szal kombinálva. A lényeitekkel úgy bánjatok, hogy lehetőleg ne a saját körben haljanak meg, mert ekkor nem triggerelnek a secretek. A buffokat akkor érdemes feltenni, ha már aktív az adott lény, hogy minimum egyet csaphassatok is velük, de ha úgy jön ki a lépés, azért nyugodtan növeszthető egy-egy taunt is védekezés céljából.

A győzelemhez a puszta tempó, sebző varázslataitok, és a buffok fognak elvezetni, vizsgáljátok meg a képeken bemutatott példákat!

Kár volt erőltetni a tauren vezér halálát.

Védjétek tauren seregeiteket ragadós tauntokkal!

Jól irányzott buff, és Baine Bloodhoof bosszúja végzetes.

A hős képességet csak akkor használjátok, ha a titkokat nem zavarják, mert a recruit tokenek előszeretettel halnak meg pingre, vagy AoE-re, vagy okos körbejátszásaként a Redemption-nek. Később viszont jól jönnek, mert ők is egy-egy ping (a "ping" olyan látszólag ártalmatlan sebzés, ami általában 1, de olcsó, és segít lekapni divine shield-eket, vagy rugalmasan kiosztható a legnagyobb hatékonyság érdekében), ami jól jön akár Equality-vel is kombinálva.

Itt éppen Tirion Fordring-ot idézett az Alarm-o-Bot, de az Equality - Avenging Wrath elég volt, hogy lemenjen a Cenarius fal, meg az ellenfél is vele együtt.

A dekk-ben viszonylag kevés a húzás, ez szándékos, mert a legjobb húzás a kasztban a Divine Favor, viszont az tempósabb ellenfelek ellen haszontalan, de még kontroll ellen is előfordulhat, hogy több lapotok marad a kézben mint az ellenfélnek, mert főleg a korai megzavarások és a mana-csalás miatt mindent kidobálnak a lényeitekre. A Blessing of Wisdom saját (aktív), és ellenséges lényen is jól mutat, olyan célpontot válasszatok, akit nem lehet könnyen leszedni. Ha nem ütnek vele, már az is fél siker. Ezen kívül nem is nagyon kell sietnetek a húzással, jobb, ha csak 1-2 lény van a kézben, nehogy olyat rántson le a bot, amit nem szeretnétek (pl. a pirománokat).


Ezzel megosztottuk veletek a Paladin kaszt második dekkjét, és ahogy ígértük nem azt a kontroll stratégiát kaptátok, amit sejteni lehetett. Vajon mi lehet a harmadik pakli? Vajon becsületes? Vajon kiáll a szövetség és Stormwind mellett?

Jó játékot, és békés, egészséges karácsonyi időszakot kívánunk hozzá mindenkinek!

classic pakli advent

További híreink