HírekVégzetes négykezes - Adventi meg...

Végzetes négykezes - Adventi meglepetés pakli recept

| 2021.12.23 08:00
858

Ne álljatok a mérlegre Hearthstone Játékosok!

Természetesen ma is folytatódik a cikksorozat, amely az adventi időszakban minden nap egy-egy új klasszikus formátumú paklit tár elétek.

 

Klasszikus Adventi Hearthstone Kalendárium

Techno Malfurion Techno MalfurionDecember 1. 15:00
Sárkányok fészke Sárkányok fészkeDecember 10. 10:00
Három seprű Három seprűDecember 22. 14:00
Papagájos kapitányos Papagájos kapitányosDecember 20. 10:00
Titkos Bocipálya Titkos BocipályaDecember 2. 12:00
Kontrás vadász Kontrás vadászDecember 11. 10:00
Klassz a mágus! Klassz a mágus!December 7. 12:00
Az ősmágus tanoncai Az ősmágus tanoncaiDecember 21. 08:00
Narancs, és szegfűszeg Narancs, és szegfűszegDecember 16. 08:00
Habzó szélvihar Habzó szélviharDecember 15. 08:00
Holtak serege Holtak seregeDecember 9. 12:00
Porondmester PorondmesterDecember 5. 09:00
Combos pap Combos papDecember 12. 09:00
Varian árnyéka Varian árnyékaNovember 28. 09:00
Késdobálós KésdobálósNovember 30. 12:00
Sárkány csalogató Sárkány csalogatóDecember 17. 14:00
Vézgetes négykezes Vézgetes négykezes December 23. 08:00
Aggrobbanás AggrobbanásNovember 29. 14:00
Véres roham Véres rohamDecember 8. 12:00
Dr. 3 Dr. 3December 4. 10:00
Lerágott csont Lerágott csontDecember 13. 08:00
A sárkány karmai A sárkány karmaiDecember 24. 08:00
Kezes démon Kezes démonDecember 18. 08:00
Hordás vagyok amúgy… Hordás vagyok amúgy…December 14. 08:00
G(r)ill kapitány G(r)ill kapitányDecember 3. 12:00
Elfújom a házadat! Elfújom a házadat!December 19. 08:00

Ahogyan a fenti naptárban láthatjátok, az első nap november 28-a, advent első vasárnapja, és éppen 27 nap telik el karácsonyig, így minden klasszikus kaszttal háromszor találkozhattok a nagy várakozás során. Ha most kezdtetek csak bele, nézzétek meg a korábbi dátumokat is, hátha találtok kedvetekre való meglepetés receptet!

Karácsonyig minden nap "kibonthatjátok" a soron következő listát, és aznap próbára tehetitek a játékbeli tudományotokat, (és szerencséteket), legyen szó egy őrült OTK kihívásról, egy metatörő csatapakliról, egy váratlan stratégiáról az adott kaszttól, vagy egy egyszerű téma köré épített mémről.

Ha szeretnéd részletesebben megismerni a mai paklit, akkor olvass tovább, vagy be is másolhatod gyorsan a gyűjteményedbe, hogy meglepetés legyen.

#26 Végzetes négykezes 0

Pakli megtekintése

Vigyázat: A dekk erőszintje ismeretlen, a kis mintavétel miatt, azonban a megfelelő kezekben létrapuszító ereje van.

Három meta dekket vertem agyon ezzel a gyönyörűséggel, szinte azonnal. Lássunk is hozzá!

Combo Druid

Az első körei lyukasak, és lapokat keres, a rámpálás sem fogyasztja nagyon a kezét, ideális ellenfél a malmozásra. Az égetett lapok közül néhány: Savage Roar, The Black Knight, Swipe.

A győzelem kulcsa a hand játéktípus, és az agresszív önsebzés, amit a klasszikus formátumban a Warlock kaszttal azonosít a világ. Ma ez meg fog változni! A játékát nagymértékben rombolta kezébe ragasztott banánfürt, és olyan varázslatok, mint Deadly Poison, amit ki sem tud játszani, vagy nem volna érdemes.

A Druid játékos 19 élettel, és 0 leszedéssel zárta a játékot.

Zoo Warlock (off-meta)

A Zoo Warlock egy sokkal agresszívabb típus mint a Druida, talán a legagresszívabb a formátumban. Ennek köszönhetően azonnali beavatkozást igényel az asztal, illetve a fal építés a túlélés kulcsa, hiszen ha üres kézbe dobáljátok vissza a lapjait, akkor egyszerűen újra kipakolja őket.

Itt az ellenfél a potenciális korai falat próbálja mindenáron lebontani: és közben szuper sebző spelleket ad Cho bácsival, akit hiba volt ignorálni...

Úgy döntött, hogy a Bluegill Warrior charge képességét kihasználva maximum sebzést oszt ki a hősre. Nem számolt a visszaadott Shadowstep-ekkel, de talán ez volt korrekt.

Szerencsére ekkorra már elhasználta a burst sebzését, és kifogyott a tempóból.

Handlock

A handlock gyakorlatilag egy mirror meccs, de azért sokat segít, hogy az ő kezével is húzhatsz! Nézzétek milyen pusztító tud lenni a Vanish az egyik irányba, és milyen ártalmatlan visszafelé! Ugyanez igaz Lorewalker Cho bácsi meséire is.

Lorewalker Cho - Preparation - Vanish: első óriás és egy Ancient Watcher eltűnik a füstben...

A másodig Mountain Giant ára potom egy Bananas volt!

Innentől ugye boríték a dolog, tauntot fel, és az ellen életét viszonylag magasan tartani, hogy beszoruljanak a Molten Giant-jei. Alepvetően elég sok leszedése, és burstje is lehet egy vérbeli Handlocknak, de itt a perzselt lapok között elég információ gyűlt össze ahhoz, hogy megkezdődhessen a támadás.

A játék elején átadott Vanish egy gyenge próbálkozás volt a board semlegesítésére: azonnal vissza lehet építeni 6 manából, és az idő nekünk dolgozik! Az ellenfél az első fatigue sebződése után adta fel a játékot 3 lappal a kezében.

Ez a dekk valahogy azt az érzést kelti, hogy az ember kiszakad a klasszikus akció-reakció világból, és belecsöppen egy kemény helyzeteket és nehéz döntéseket produkáló játszmába. Nagyon át kell gondolni a lépéseket, figyelni kell a köridőre is, és ha fáradt az ember biztosan elkövet néhány hibát. Itt a bökkenő: nagyon érzékeny a stratégiára, ha nem megfelelően ismeritek ki az ellenfelet, akkor hamar elfogy a kéz, és vége a dalnak.

Mit mos, mit mos, Levél Katicája?
Pitytyet, pattyot, varrott keszkenőket.
Ha szél volnék, fújdogálnék,
madár volnék, röppentenék,
víg szívemmel, víg lelkemmel téged elvennélek.

Nem is lehetne felsorolni a szokatlan lapokat a dekkben, ahogy a naptárban már megfigyelhettétek, bizony ha valaki szeret egy stílust, nem kell ragaszkodnia a kaszthoz amiben népszerűvé vált. Ám ez az arche-típus még csak itt létezik, így valószínűleg van rajta mit javítani. Több lapcserét is ajánlunk kipróbálásra:

Perdition's Blade / Assassin's Blade - Mindkettő jó választás lehet, előbbi a rugalmas ping miatt tovább zavarhatja az ellenfelet, utóbbival a midgame-ben tudunk kaszabolni akár tradeket toldani, akár a Molten Giant-ok azonnali kipakolása céljából. A sok charge a fegyveren segít átívelni ezt néhány körön keresztül.

Gadgetzan Auctioneer / Earthen Ring Farseer - Ezt azért állítom szembe, mert míg az elsővel gyorsabban tudunk kombózni, addig a másodikkal tovább húzhatjuk az időt. Végül a másodikat választottam, mert úgy gondoltam, hogy Cho bácsi miatt amúgy sem teszek be annyi varázslatot, amit nem akarok átadni (pl. Eviscerate), és így az aukciós nem húzna olyan konzisztensen. Persze együtt is ügyes dolgokra képesek a Lorewalker-rel...


Még a zárás előtt szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy ha még nem tettétek, akkor regisztráljatok az oldalon, készítsetek paklikat, és szavazzatok a kedvenc frakciótokhoz tartozó paklikra! A további részletekért nézzétek meg az alábbi cikket a játékról, ami értékes nyereményekkel kecsegtet:

Hearthstone Hungary játék: Nyerj Mega Bundle-t a következő kiegészítőből

Jól gondoljátok meg, hogy melyik oldalra álltok. A becsületetek forog kockán!

(A naptárban szereplő paklik nem vesznek részt a játékban.)


Majdnem a végére értünk a naptárnak, és ez volt a harmadik Rogue pakli. Reméljük tetszeni fog nektek, és megragad a metában.

Holnapra van még egy utolsó dekk, el ne feledjétek becsomagolni az ajándékokat! ;)

Jó játékot, és békés, egészséges karácsonyi időszakot kívánunk hozzá mindenkinek!

classic pakli advent

További híreink