HírekNarancs, és szegfűszeg - Adventi...

Narancs, és szegfűszeg - Adventi meglepetés pakli recept

| 2021.12.16 08:00
1196

Ti is érzitek ezt a finom illatot hearthstone játékosok?

Természetesen ma is folytatódik a cikksorozat, amely az adventi időszakban minden nap egy-egy új klasszikus formátumú paklit tár elétek.

 

Klasszikus Adventi Hearthstone Kalendárium

Techno Malfurion Techno MalfurionDecember 1. 15:00
Sárkányok fészke Sárkányok fészkeDecember 10. 10:00
Három seprű Három seprűDecember 22. 14:00
Papagájos kapitányos Papagájos kapitányosDecember 20. 10:00
Titkos Bocipálya Titkos BocipályaDecember 2. 12:00
Kontrás vadász Kontrás vadászDecember 11. 10:00
Klassz a mágus! Klassz a mágus!December 7. 12:00
Az ősmágus tanoncai Az ősmágus tanoncaiDecember 21. 08:00
Narancs, és szegfűszeg Narancs, és szegfűszegDecember 16. 08:00
Habzó szélvihar Habzó szélviharDecember 15. 08:00
Holtak serege Holtak seregeDecember 9. 12:00
Porondmester PorondmesterDecember 5. 09:00
Combos pap Combos papDecember 12. 09:00
Varian árnyéka Varian árnyékaNovember 28. 09:00
Késdobálós KésdobálósNovember 30. 12:00
Sárkány csalogató Sárkány csalogatóDecember 17. 14:00
Vézgetes négykezes Vézgetes négykezes December 23. 08:00
Aggrobbanás AggrobbanásNovember 29. 14:00
Véres roham Véres rohamDecember 8. 12:00
Dr. 3 Dr. 3December 4. 10:00
Lerágott csont Lerágott csontDecember 13. 08:00
A sárkány karmai A sárkány karmaiDecember 24. 08:00
Kezes démon Kezes démonDecember 18. 08:00
Hordás vagyok amúgy… Hordás vagyok amúgy…December 14. 08:00
G(r)ill kapitány G(r)ill kapitányDecember 3. 12:00
Elfújom a házadat! Elfújom a házadat!December 19. 08:00

Ahogyan a fenti naptárban láthatjátok, az első nap november 28-a, advent első vasárnapja, és éppen 27 nap telik el karácsonyig, így minden klasszikus kaszttal háromszor találkozhattok a nagy várakozás során. Ha most kezdtetek csak bele, nézzétek meg a korábbi dátumokat is, hátha találtok kedvetekre való meglepetés receptet!

Karácsonyig minden nap "kibonthatjátok" a soron következő listát, és aznap próbára tehetitek a játékbeli tudományotokat, (és szerencséteket), legyen szó egy őrült OTK kihívásról, egy metatörő csatapakliról, egy váratlan stratégiáról az adott kaszttól, vagy egy egyszerű téma köré épített mémről.

Ha szeretnéd részletesebben megismerni a mai paklit, akkor olvass tovább, vagy be is másolhatod gyorsan a gyűjteményedbe, hogy meglepetés legyen.

#19 Narancs, és szegfűszeg 0

Pakli megtekintése

Vigyázat: a dekk egy szokatlan archetípus, gyakorlást igényel a megfelelő sikerhez!

A pakli koncepció kidolgozásában vezető szerepet vállalt egy titkos támogató, aki a háttérben mozgatja a szálakat. A párom ritkán játszik, és akkor is csak Paladin-nal, viszont a mai alkalomra beadta a derekát, és megosztja veletek ezt a  mágikus receptet. Ezért mindenképp ki kell emeljük, hogy ez a dekk…

"a legszebb tündér ajándéka".

A lényeg a részletekben rejlik, oda kell figyelni az apró adalékok megfelelő arányára a siker érdekében. A "Narancs, és szegfűszeg" egy olyan sütemény alapanyagai, amely korai időhúzással kis varázslatokkal, és sok-sok tűzlabdával a legédesebb.

Minden finomság elkészítésének elengedhetetlen feltétele a tiszta asztal!

A Flamestrike az a lapja mágusnak, amit klasszikus pakli építéskor azonnal be kell tenni. Ez bizony csak igazán jó indok esetén hiányzozhat. Mivel ebben a small-spell koncepcióban a Classic készlet elég szűk, és a lapgenerálás még nem volt igazán létező mechanika, így nyugodtan beférhet egy-két nagy varázslat is. A tesztek során még a Pyroblast is bent volt, de kikopott, mert sokszor maradt a kézben, miközben valami olcsóbb jobban jött volna.

A Druida ellen, főleg, ha több körön át nem talált Swipe-ot, érdemes lehet kipakolni hamar, és lerohanni.

Az apró varázslatok mellett a kis lények, és tokenek is kulcsfontosságúak, hogy bevihessétek a megfelelő mennyiségű sebzést. A Mana Wraith sokat tündökölt már a naptárban, és ebben a pakliban is megéri a pénzét. A hatására az ellenfél lassul egy kört, ami számotokra jó lehet, mert 10 manáig el kell jutni. Ha leszedik akkor is megérte kitenni, ebben az esetben a saját lények kijátszását sem zavarja, valamint nő az esélye, hogy a kombó lények megragadjanak az asztalon. Az egyensúly megvan: ez a kisebb sereg elég, hogy lezárjátok a meccset a kézből repülő perzseléssel támogatva.

Egy mágus mindig tudja hogyan kell lehűteni a kedélyeket.

Az alapanyagok frissességének megőrzése érdekében a gyorsfagyasztás egy bejáratott megoldás. Ez akár több körön keresztül is megvalósítható, amennyiben szükséges.

Sütő előmelegítve 180°-ra, pont mint amekkora fordulatot vesz a játék...

Egy utolsó támadással a Freezing Trap aktiválódott, hogy a Mirror Image tokenjeit megvédhessük az esetleges Explosive Trap-től, de ez nem gátolhat meg a győzelemben!

Fireball adagolása díszítés gyanánt, tetszés szerint.”

1 élettel befejezni egy harcot igazi mágusra valló technika.

A meccsek szorossá válhatnak, de a szokásos fagyvédelem Ice Block, és Ice Barrier képében megtalálhatóak a pakliban. Sokszor meg is kell találni őket.

Ki a nagyobb csodatevő?

Az 1-2 manás spellek a megfelelő időben képesek felrántani az egész dekket a Gadgetzan Auctioneer, és a Sorcerer's Apprentice jelenlétében. Ha közben sikerül letenni Archmage Antonidas-t is, akkor nem sok esélye marad az ellenfélnek.

Az apró varázslatok board építésre is alkalmazhatóak a Violet Teacher segítségével.

Bizonyos matchup-ok alkalmával kifejezetten előnyös, ha az ellenfél asztalával versenyképes sereget tudtok gyártani. Az 1/1-ek nem tűnnek olyan nagy fenyegetésnek, főleg egy buff nélkül dolgozó kaszt asztalán. Ám higgyétek el, nagyon is releváns erőt képvisel a Zoo és más AoE szegény dekkekkel szemben. Ha más a párosítás, akkor is megfelelő fenyegetést jelentenek, és adott esetben kiprovokálhatnak egy-egy kevésbé effektíven eldobott törlést.

"Mégis miféle végről beszélsz?"

A Wild Pyromancer is bekerült a listába, mert remekül kombózik az Acolyte of Pain-nel, és az olcsó varázslapokkal. Kiváló helyettesítése lehet az epikus Doomsayer-nek, amit általában fagyasztással kell kombinálni. Előbbi remekel a proaktivitása miatt, és nincs meg az esélye, hogy véletlenül előre leszedik, mint a vészmadarat. Igaz a piromán meg csak maximum 2-3 élet magasságú boardot képes lekezelni. Egyfajta spell damage effektként is lehet rá tekinteni, ami csak az asztalra hat.

A Doomguard páros ritkán látható együtt az asztalon.

Jó mágus módjára elég lesz ezeket jégre tenni egy kicsit. Relife rengeteg lapot dobott el, hogy a Doomguard-okat játékba hozhassa, részben ezért is veszítette el a tempót, az asztalt, és végül a meccset is.

Néha kevésnek tűnhet a pakliban lévő lapok száma...

A tesztek során volt rá példa, hogy az aukciós is kapott egy Fireball-ot, mert abból még volt elég, de a húzópaki meg már elfogyott. Mindenesetre a győzelem benne van, ha az ellenfél aggro, vagy viszonylag kevés gyógyításhoz fér hozzá. Ha sok a Warrior, Priest, meg a Paladin, akkor váltsatok kasztot, vagy szaladjatok ki a konyhába, és készítsétek el a saját muffinjaitokat természetesen naranccsal, és szegfűszeggel!

"Narancs, és szegfűszeg"

"Hozzávalók:

 • 225 ml frissen facsart narancslé (+kikapott narancshús) - ez 2 db közepes narancs
 • 1/2 citrom leve
 • 1/2 kk citromhéj
 • 6 ek napraforgó olaj
 • 70 g finomítatlan nádcukor
 • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
 • 200 g finomliszt
 • 50 g teljes kiőrlésű rozsliszt
 • 1 kk szódabikarbóna
 • 1/2 csomag sütőpor
 • 1/4 kk fahéj
 • 1/4 kk gyömbér
 • 1/4 kk szegfűszeg
 • 1/2 csipet só

A nedves hozzávalókat keverjük össze előbb, ehhez jön először a szódabikarbóna, majd fokozatosan a többi száraz összetevő, és jól elkeverjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt sülnek meg alul-felül sütéssel. 12 db muffin lesz belőle.
A tetejükre lehet akár egész vagy darabolt diót, (narancsos) étcsokoládét tenni."


Ez a finomság volt a második találkozásunk a mágussal, a klasszikus recept újragondolása után. A harmadik egy igazi kihívást rejt majd magában!

Az én muffinom lassan elfogy, remélem a tiétek is finom lesz. Tejjel vagy kakaóval is nagyon jó.

Jó jétvágyat, és békés, egészséges karácsonyi időszakot kívánunk hozzá mindenkinek!

classic pakli advent

További híreink