HírekHárom seprű - Adventi meglepetés...

Három seprű - Adventi meglepetés pakli recept

| 2021.12.22 14:00
969

Ellenőrizzétek a postaládátokat Hearthstone Játékosok!

Természetesen ma is folytatódik a cikksorozat, amely az adventi időszakban minden nap egy-egy új klasszikus formátumú paklit tár elétek.

 

Klasszikus Adventi Hearthstone Kalendárium

Techno Malfurion Techno MalfurionDecember 1. 15:00
Sárkányok fészke Sárkányok fészkeDecember 10. 10:00
Három seprű Három seprűDecember 22. 14:00
Papagájos kapitányos Papagájos kapitányosDecember 20. 10:00
Titkos Bocipálya Titkos BocipályaDecember 2. 12:00
Kontrás vadász Kontrás vadászDecember 11. 10:00
Klassz a mágus! Klassz a mágus!December 7. 12:00
Az ősmágus tanoncai Az ősmágus tanoncaiDecember 21. 08:00
Narancs, és szegfűszeg Narancs, és szegfűszegDecember 16. 08:00
Habzó szélvihar Habzó szélviharDecember 15. 08:00
Holtak serege Holtak seregeDecember 9. 12:00
Porondmester PorondmesterDecember 5. 09:00
Combos pap Combos papDecember 12. 09:00
Varian árnyéka Varian árnyékaNovember 28. 09:00
Késdobálós KésdobálósNovember 30. 12:00
Sárkány csalogató Sárkány csalogatóDecember 17. 14:00
Vézgetes négykezes Vézgetes négykezes December 23. 08:00
Aggrobbanás AggrobbanásNovember 29. 14:00
Véres roham Véres rohamDecember 8. 12:00
Dr. 3 Dr. 3December 4. 10:00
Lerágott csont Lerágott csontDecember 13. 08:00
A sárkány karmai A sárkány karmaiDecember 24. 08:00
Kezes démon Kezes démonDecember 18. 08:00
Hordás vagyok amúgy… Hordás vagyok amúgy…December 14. 08:00
G(r)ill kapitány G(r)ill kapitányDecember 3. 12:00
Elfújom a házadat! Elfújom a házadat!December 19. 08:00

Ahogyan a fenti naptárban láthatjátok, az első nap november 28-a, advent első vasárnapja, és éppen 27 nap telik el karácsonyig, így minden klasszikus kaszttal háromszor találkozhattok a nagy várakozás során. Ha most kezdtetek csak bele, nézzétek meg a korábbi dátumokat is, hátha találtok kedvetekre való meglepetés receptet!

Karácsonyig minden nap "kibonthatjátok" a soron következő listát, és aznap próbára tehetitek a játékbeli tudományotokat, (és szerencséteket), legyen szó egy őrült OTK kihívásról, egy metatörő csatapakliról, egy váratlan stratégiáról az adott kaszttól, vagy egy egyszerű téma köré épített mémről.

Ha szeretnéd részletesebben megismerni a mai paklit, akkor olvass tovább, vagy be is másolhatod gyorsan a gyűjteményedbe, hogy meglepetés legyen.

#25 Három seprű 0

Pakli megtekintése

"Boldog születésnapot, Harry!" - Hagrid

"Hoot hoot. Hoot hoot hoot. ...hooooot." - Hedwig

Vigyázat: A dekk varázserővel bír, csak felnőtt mágusok jelenlétében, otthon, vagy a mágusiskolában használhatjátok! A Tekergőkkel a csapatban a győzelem ott van a zsebetekben.

Kedves HS közösség!

Ahogy azt a címadásból már sokan sejtettétek, a mai lista egy kis crossover a Harry Potter univerzumba, ami egy hosszú iteráció eredménye. Első körben egy BIG Druid lista volt a már bemutatott sárkányos, és a technikás paklik mellett felsorakoztatva. Ez egyszerű megoldás, minden ramp kártya, és minden 7+ mana kártya be a pakliba, és kész. Dame Hazelbark volt az avatárja.

Majd jött az ötlet, hogy legyen egy kicsit fantáziadúsabb, hiszen a naptár vége felé lesz bemutatva. Hát átnéztem a lapokat, és beletettem minden egyes lapot, amin agancsos karaktereket láttam. Átneveztem "Agancsos kólává", és az avatár átváltozott Winter Fury Malfurion-ná. Így közeledve karácsonyhoz már mindenkinek jár az agancsos kóla, gondoltam.

Ezután felfigyeltem, hogy Cenarius, remek kis tokenjeit majdnem agancsosnak vehetjük, vagy inkább "ágasnak", a facsemeték fején látható korona miatt. Hát kutatni kezdtem, hogy vajon a többi tekergőt is meglelem-e a Classic lapkészletben?

...

Megleltem.

"Mindenkiben van fény és némi sötétség is.” - Holtsáp

Az árnyékban rejtőző, belső kórsággal küszködő barátunk egy régi stealth trükk stílusos bevetése: A kombó kör előtt egy ragadós lény a Force of Nature - Savage Roar 14 sebzését hivatott tovább emelni. Vannak alkalmasabb stealth lények is a készletben, de talán a Worgen Infiltrator hozza legjobban Lupin professzor alkatát, amikor formában van.

"Te mit tettél volna Sirius? Mit tettél volna?" - Féregfark

A kis mitugrász mindig ott van a sűrűjében, látszólag passzív, de nagy hatással lehet a dolgokra... Szinte minden alkalommal lekapják az asztalról amikor megjelenik, de ez nem jelenti azt, hogy a jelenléte haszontalan lett volna. Akkor sem, ha meglógott.

"Harry, ...ugyan mi lehetne ennél hasznosabb?"

(Loot Hoarder egy igazi kis Pettigrew lehet. Versenyben volt még Millhouse Manastorm, és Gelbin Mekkatorque, de az előbbi inkább csak árt a paklinak, az utóbbi padig szintén rizikós és még lassú is.)

"Szép volt James!” - Tapmancs

Sirius szerepére nem lehetett jobb lapot találni mint a Dire Wolf Alpha! Egyszerűen pazar a tokenekkel, ráadásul vakmerő, és harcias, sokszor esik áldozatául az ellenfél leszedéseinek, ezzel védve a csapatot. Ha fenn marad, akkor Flametongue Totem módjára érdemes körülötte a boardot manipulálni: nyamvadt kis lényekkel körbevenni, amik felfelé tradelnek, és egymás kezébe adják az aura buffot szépen sorban.

"Csak egy pillanatra tudjuk őket feltartani, Harry…” - Ágas

(Ahogy minden kötetben eltelik egy év, törvényszerűen vidám karácsonyi hangulat lengi körül a könyveket. Ezt szerettem volna megfogni, de sajnos az idézetekkel eléggé lehúztam a cikk hangulatát, és inkább a szívszorítóbb jeleneteket idézem fel bennetek. Nem lehet ez másként James Potterrel sem, akit visszaemlékezéseken, és látomásokon, mágikus eseményeken keresztül ismerhettünk meg. Számomra az egyik hatalmas pillanat az volt, Lilyvel megmentették Harryt a Voldemorttal folytatott kétséges végű párbaj közepén, és feltartották a Nagyurat egy rövid ideig.)

Lényegében ez a jelenet ihlette ezt a cikket is, ahogyan Cenarius a taunt Treant-ek megidézésével defenzív falat alkot a hősötök védelmére.

Ebben a pakliban viszont egy olyan helyzet is előállhat, hogy aktív sereget tudhattok az asztalon, és arra jön ki a Cenarius choose one képességének másik választási lehetősége. Ez aztán a stílusos finisher.

"A négy fiú a Roxfortba jár. Holdsápot kiskorában megharapja Fenrir Greyback, a hírhedt vérfarkas, így minden holdtöltekor át kell alakulnia vérfarkassá. Ilyenkor egy alagút segítségével jut el Roxmortsba, a Szellemszállásra. Ezért ültetik a fúriafűzt, ami sok-sok évvel később végez Ron pálcájával és apjának repülő autóját majdnem teljesen szétzúzza. A fúriafűz tövében van egy üreg, ami igazából az alagút bejárata. Egy darabig titkolja barátai elől, de ők végül rájönnek, és titokban megtanulják az animágiát. Innen erednek beceneveik. James szarvassá, Sirius kutyává, Peter pedig patkánnyá változik. Így minden holdtöltekor négyen kóborolnak a roxforti birtokon.

Együtt elkészítették a Tekergők térképét."

A dekkhez számos nagyon hangulatos hátlapból lehet válogatni A Három seprű egy népszerű fogadó az iskola melletti falucskában, Roxmortsban. Talán ott is kapni ilyen szép Hearthstone-os sálat. a karácsonyi vásárban... De emellett a Witchwood kiegészítő prémium hátlapja is nagyon passzol a dekk hangulatához, vagy a "felfedezők térképe", a "tekergőkhöz". A Harry Potter világ erősítéséhez pedig használhatjátok akár a HS saját varázsiskolájának hátlapját is:

Explorer's Map

2015 november

Scarf of the Hearth

2021 december

In a dark wood

Witchwood Pre-order

Scholomance

2020 augusztus

Ehhez a dekkhez ajánlott hátlapok

Most, hogy az összes főszereplőt megemlítettük, szóljunk pár szót a teljes listáról is. Visszakanyarodva a pakli tervéhez, az arche-típus a valóban token druida. Hangsúlyozva, hiszen majd' minden olyan lapot szerepeltet, ami hatékonyan generál lényeket az asztalra, de nem kell hozzá lapokat kijátszanunk. Helyesbítve a lapjainkat ki kell játsszanunk, de a tokenek csak jönnek, és jönnek...

A Soul of the Forest nagyon is jól alkalmazható, már két-három lényen is fenyegető lehet.

Egy elfeledett lap, egy alulértékelt lehetőség. Mit is szeretünk annyira a Harvest Golem, és a Cairne Bloodhoof lapokban? Ja, hogy két lap kell a leszedésükhöz? Mi volna, ha minden lényetekbe ültethetnétek egy tokent?

Hibátlanul időzített törlés körbejátszva, jöhetnek a kis ágasok.

Cenarius általában boardot épít, de ezzel a setup-pal valós lehetőséggé vált a buff választás is.

Mindent bele apróságok! Egyértelmű a missed lethal, de ha itt van Ágas, akkor be kell dobni, nincs vita!

A fentebb említett helyzet ezen a példán jól mefigyelhető: Ágas belép a színre, és minden kis entnek kockásodik a hasa, és dagad a bicepsze. Külön bónusz, hogy az össze lény token, még a Damaged Golem is!

Dilemma: Széles board egy óriással.

Onyxia igazán tündököl ebben a pakliban, hiszen számos lehetőségetek lesz kiaknázni a Whelp-ek erejét. Fontos megjegyezni, hogy ezt a lapot akkor érdemes kitenni, amikor nálatok van a gyeplő, ugyanis könnyű meghalni egy 9-mana "nem csinálok semmit" kör után. Ellenben ha megvan a tempó, és kell egy nagy test, akkor nem csak [ragnaros, the firelord#classic] van a készletben, amit ki lehet hetykén hajintani az asztalra. Tekintsetek erre úgy, hogy ha egy Big Game Hunter, és egy Whirlwind elmegy rá, akkor is sikerült két lapot kiprovokálni az ellenféltől. Ha egy Brawl lehúzza az egészet, az is csak "1 lapot" szerett le, és nem 3-4-5 nehezen kipakolt lényt amit az asztalra tettetek.

Savage Roar ami nem tud már többet sebezni

Ha megfelelő nyomás alatt tartottátok a Warriort 10+ körön keresztül, akkor nem számít mennyi élete van, biztosan nem maradt rágós. Onyxia nem érte meg, hogy lássa ezt...

Az egyik legmenőbb animáció, amire "nem tudtok eléggé felkészülni"!

Itt meg is jegyeznénk, hogy Illidan Stormrage az outland-ban történt "előléptetése" előtt egy nagy reményekkel teli kártya volt, amit nehezen lehet kiaknázni, de annál jobban esik az embernek. Korábban említetük, hogy nem maradhat ki a buliból, de ahelyett, hogy egy masszív démonos Warlock lista élén harcolna, itt most Malfurionnal bandázik, talán még nem vesztek össze annyira.

Sokminden van, amiért felelősséget kellett volna vállalj, terstvérem.

A besült Wild Growth legszebb újrahasznosítása: 2 mana; 1-et húz, idéz két 2/1-et

Illidan a Violet Teacher-ekkel karöltve idézi a tokeneket. Ugyan egy kicsit drágább a lap, de mindenképp fenyegető, és olykor 2-4 2/1-es tokent is lehet vele gyártani, ami nem elhanyagolható. Ráadásul ő nem csak varázslatokkal, hanem minden kijátszott lappal dolgozik.

Cat form lethal!

Ne feledjétek, az agresszió néha kulcs lehet. Sokan elhaladnak a győzelem mellett miközben próbálják a leghatékonyabban kijátszani a lapjaikat.

"Jobb ma egy mérges macska, mint holnap egy döglött medve." - druida közmondás. Krhm, token druida közmondás.


Aki szeret sok lapot húzni az kísérletezhet a Cult Master-rel, akár az egyik Ancient of Lore helyére, és a korai játékban egy kör tradeléssel húzhat 3-4 lapot. Azért maradt ki, mert a dekk jelen célja kevésbé a trade, és inkább a folyamatosan széles asztal, míg meg nem érkezik a Savage Roar. He pedig ez nem lenne elég, akkor van néhány szuper lap a készletben, amit be lehet dobni arra az esetre, ha éppen sok lényetek van az asztalon: a Frostwolf Warlord az ilyen aggro dekkek "óriása", de mégsem lehet az, hiszen a Sea Giant az aggro dekkek óriása. A Stormwind Champion pedig akár egy extra lépés lehet a finshben, feltételezve, hogy már van valamekkora támadóerő az asztalon. Ezek a lapok mind kondícióhoz kötöttek, így nem érdemes mindet egyszerre bedobni, inkább azt javasoljuk, hogy a dekk nagyrésze azt a bizonyos kondíciót (széles boardok több rétegben) próbálja előidézni.


Még a zárás előtt szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy ha még nem tettétek, akkor regisztráljatok az oldalon, készítsetek paklikat, és szavazzatok a kedvenc frakciótokhoz tartozó paklikra! A további részletekért nézzétek meg az alábbi cikket a játékról, ami értékes nyereményekkel kecsegtet:

Hearthstone Hungary játék: Nyerj Mega Bundle-t a következő kiegészítőből

Jól gondoljátok meg, hogy melyik oldalra álltok. A becsületetek forog kockán!

(A naptárban szereplő paklik nem vesznek részt a játékban.)


A Druid játékosok is megkapták a harmadik listát, ajánlom bejglivel, és kakaóval.

Ebéd után még az agancsok kóla is melléfér (he nem volt már ebéd előtt), azok számára, akik már a szabadságukat töltik. ;)

Jó játékot, és békés, egészséges karácsonyi időszakot kívánunk hozzá mindenkinek!

advent pakli classic

További híreink