HírekTechno Malfurion - Adventi megle...

Techno Malfurion - Adventi meglepetés pakli recept

| 2021.12.01 15:00
1243

Indulhat a feltöltés Hearthstone Játékosok?

Természetesen ma is folytatódik sorozatunk, amely az adventi időszakban minden nap egy-egy új klasszikus formátumú paklit tár elétek.

 

Klasszikus Adventi Hearthstone Kalendárium

Techno Malfurion Techno MalfurionDecember 1. 15:00
Sárkányok fészke Sárkányok fészkeDecember 10. 10:00
Három seprű Három seprűDecember 22. 14:00
Papagájos kapitányos Papagájos kapitányosDecember 20. 10:00
Titkos Bocipálya Titkos BocipályaDecember 2. 12:00
Kontrás vadász Kontrás vadászDecember 11. 10:00
Klassz a mágus! Klassz a mágus!December 7. 12:00
Az ősmágus tanoncai Az ősmágus tanoncaiDecember 21. 08:00
Narancs, és szegfűszeg Narancs, és szegfűszegDecember 16. 08:00
Habzó szélvihar Habzó szélviharDecember 15. 08:00
Holtak serege Holtak seregeDecember 9. 12:00
Porondmester PorondmesterDecember 5. 09:00
Combos pap Combos papDecember 12. 09:00
Varian árnyéka Varian árnyékaNovember 28. 09:00
Késdobálós KésdobálósNovember 30. 12:00
Sárkány csalogató Sárkány csalogatóDecember 17. 14:00
Vézgetes négykezes Vézgetes négykezes December 23. 08:00
Aggrobbanás AggrobbanásNovember 29. 14:00
Véres roham Véres rohamDecember 8. 12:00
Dr. 3 Dr. 3December 4. 10:00
Lerágott csont Lerágott csontDecember 13. 08:00
A sárkány karmai A sárkány karmaiDecember 24. 08:00
Kezes démon Kezes démonDecember 18. 08:00
Hordás vagyok amúgy… Hordás vagyok amúgy…December 14. 08:00
G(r)ill kapitány G(r)ill kapitányDecember 3. 12:00
Elfújom a házadat! Elfújom a házadat!December 19. 08:00

Ahogyan a fenti naptárban láthatjátok, az első nap november 28-a, advent első vasárnapja, és éppen 27 nap telik el karácsonyig, így minden klasszikus kaszttal háromszor találkozhattok a nagy várakozás során. Ha most kezdtetek csak bele, nézzétek meg a korábbi dátumokat is, hátha találtok kedvetekre való meglepetés receptet!

** INCOMING DECK ANALYSIS **

Ugyan a Classic formátum nem a gépek lázadásának helyszíne, de a naptár mai paklijából láthatjátok, hogy aki szeretne technikásan játszani, annak itt is adottak az eszközök.

** END DATA TEANSFER **

Karácsonyig minden nap "kibonthatjátok" a soron következő listát, és aznap próbára tehetitek a játékbeli tudományotokat, (és szerencséteket), legyen szó egy őrült OTK kihívásról, egy metatörő csatapakliról, egy váratlan stratégiáról az adott kaszttól, vagy egy egyszerű téma köré épített mémről.

Ha szeretnéd részletesebben megismerni a mai paklit, akkor olvass tovább, vagy be is másolhatod gyorsan a gyűjteményedbe, hogy meglepetés legyen.

#4 Techno Malfurion 0

Pakli megtekintése

Karácsonyi gnóm

Vigyázat: A dekk egy hangulatos variációja a midrange Druid archetípusnak. Halálos gépezet amit rugalmasan formálhattok a metára! 

Nézzétek el nekünk, hogy megváltoztattuk a naptárban a dekk avatárját, eredetileg Elise Starseeker tanított volna benneteket a különböző játékhelyzetek megoldásának technikájira, ám az új mechnanikus témájú hősportré nagyon is illik ide. Steel Guardian Malfurion elérhető az in-game shop-ban, a részleteket darkonee összegyűjtötte. Sok más tartalmat is meg szokott osztani velünk, ha kíváncsiak vagytok a paklijaira, vagy a cikkeire, nézzétek meg a profilját!

Ha pedig kíváncsiak vagytok a robot hősök emote-jaira, akkor itt láthatjátok, ahogyan Lt. Eddie osztályozza őket.

A kombó Druid egy alappillére a formátumnak, nem csoda hiszen a rugalmas choose-one lapok, és a vérfagyasztó (vagy inkább idegölő) kombónak hála. Mindemellett elég rugalmas is, a kaszt sajátosságainak köszönhetően, és a dekk maga is elég megbocsátó, sok lapot el lehet hagyni, és az aktuális metára, vagy egy új hangulatvilágra lehet átformálni. Más szavakkal élve, ha Classic Druid a kaszt, akkor ezeket a lapokat ne hagyjátok ki: Wild Growth, Force of Nature, Savage Roar.

"Overheat threshold exceeded. System failure. Wheat clog in port two. Shutting down."

Na de mit lehet tenni a többi helyre a dekkben? Tech lapokat természetesen! A tech lapok olyan jellegű kártyák, amik egy adott szituációra nagyon hatékonyan reagálnak, cserébe viszon azon a szituáción kívül elég gyengén muzsikálnak mondjuk egy jól elosztott statokkal rendelkező taunt laphoz képest. Jó példa erre a Big Game Hunter, ami egy népszerű lap, és jól is teszi a dolgát Control Warrior, és Handlock ellen, ám egy Zoo Warlock dekkje ellen nem valószínű, hogy alkalmazni lehet a csatakiáltását. A Mind Control Tech ellenben pont az ilyen agresszív Zoo, Shock Paladin, Hunter, és Shaman típusú ellenfelekre van kitalálva, bár ha a Druida nem tud diktálni a korai játékban, akkor már nehezen nyeri vissza az asztalt... The Black Knight egy kiváló tech szintén Handlock, és Shaman, vagy lassab Paladin ellenfelek esetén. Nehezen lehet hasznosítani azonban Freeze Mage, vagy Control Warrion match-upoknál. Ilyenkor jön jól, hogy lehet kombinálni a tech kártyákat, ugyanis semmi nem tiltja például, hogy az ellenfél lényére tegyetek tauntot a Mark of the Wild-al.

A Naturalize, Claw és Stonetusk Boar lapok mind a kombó erősítését szolgálják: vagy egy nagy tauntot lehet lekapni a maradék 1 manából, vagy egy kisebb tauntot a malaccal. Extra sebzést a malaccal, vagy a karommal is el lehet érni. Ez viszont már feltételezi, hogy három lap is van a kézben ami szinergizál, és hát ugye a dekk meg nem a laphúzásra van kihegyezve. Vagy mégis? Ki látott már Gadgetzan Auctioneer-t Druid dekkben? Nagyon is illik a kicsi költségű varázslatokhoz, valamint kifejezetten jó érzés egy kevéssé hasznos late-game Wild Growth-ból "kihúzni" a maximumot. 3 lap 2 manáért még a mai világban sem rossz, classic-ban pedig kifejezetten jó üzlet. A kis varázslataink pedig nem annyira szituációfüggőek, hogy ne lehessen elsütni őket egy aukció keretein belül. A Bite egy igazán hasznos lap Freeze Mage ellen, mert az armor nem tűnik el Alexstrasza leheletére sem. Egyébként sem árt az armor az aggro ellen. Harrison Jones sem maradhat ki a sorból, sok kaszt játszik fegyvert a formátumban, és mivel nincs mindenkinek, így a mulligen is egyszerűbb. Ráadásul az átlagos Druid nem használ fegyver leszedést, így a meglepetés erejével akár egyel több lapot is húzható vele.

A mechanikus vonalat erősítendő itt vannak a klasszikus mech lapok is:

Harvest Golem - magáért beszél, alapból is az egyik legjobb 3-drop a formátumban.

Dragonling Mechanic - Nem sok játékot látott lap, pedig a statjait tekintve egy Chillwind Yeti méreteivel vetekszik. Az, hogy két testet kapunk egy áráért, az vitatott előny a magas életerővel szemben, de maradjunk annyiban, hogy ezeknek a megoldásával is lesz munkája az ellennek.

Demolisher - Ezt ktenni első körben hasonlóan pusztító lehet, mint a Yeti, és az ellenfél még össze is zavarodik.

Az Alarm-o-Bot sajnos nem passzol a sok jó csatakiáltás közé, de valami azt súgja, hogy ki fogjuk még bontani karácsonyig!


A Druid is három dekkel fog bennünket meglepni, és talán még az örökzöld kombótól is megszabadulhatunk egy napra.

Jó játékot, és békés, egészséges karácsonyi időszakot kívánunk hozzá mindenkinek!

pakli classic advent

További híreink