HírekHabzó szélvihar - Adventi meglep...

Habzó szélvihar - Adventi meglepetés pakli recept

| 2021.12.15 08:00
775

Szövetség

HARCOLJATOK A SZÖVETSÉGÉRT HEARTHSTONE JÁTÉKOSOK!

Természetesen ma is folytatódik a cikksorozat, amely az adventi időszakban minden nap egy-egy új klasszikus formátumú paklit tár elétek.

 

Klasszikus Adventi Hearthstone Kalendárium

Techno Malfurion Techno MalfurionDecember 1. 15:00
Sárkányok fészke Sárkányok fészkeDecember 10. 10:00
Három seprű Három seprűDecember 22. 14:00
Papagájos kapitányos Papagájos kapitányosDecember 20. 10:00
Titkos Bocipálya Titkos BocipályaDecember 2. 12:00
Kontrás vadász Kontrás vadászDecember 11. 10:00
Klassz a mágus! Klassz a mágus!December 7. 12:00
Az ősmágus tanoncai Az ősmágus tanoncaiDecember 21. 08:00
Narancs, és szegfűszeg Narancs, és szegfűszegDecember 16. 08:00
Habzó szélvihar Habzó szélviharDecember 15. 08:00
Holtak serege Holtak seregeDecember 9. 12:00
Porondmester PorondmesterDecember 5. 09:00
Combos pap Combos papDecember 12. 09:00
Varian árnyéka Varian árnyékaNovember 28. 09:00
Késdobálós KésdobálósNovember 30. 12:00
Sárkány csalogató Sárkány csalogatóDecember 17. 14:00
Vézgetes négykezes Vézgetes négykezes December 23. 08:00
Aggrobbanás AggrobbanásNovember 29. 14:00
Véres roham Véres rohamDecember 8. 12:00
Dr. 3 Dr. 3December 4. 10:00
Lerágott csont Lerágott csontDecember 13. 08:00
A sárkány karmai A sárkány karmaiDecember 24. 08:00
Kezes démon Kezes démonDecember 18. 08:00
Hordás vagyok amúgy… Hordás vagyok amúgy…December 14. 08:00
G(r)ill kapitány G(r)ill kapitányDecember 3. 12:00
Elfújom a házadat! Elfújom a házadat!December 19. 08:00

Ahogyan a fenti naptárban láthatjátok, az első nap november 28-a, advent első vasárnapja, és éppen 27 nap telik el karácsonyig, így minden klasszikus kaszttal háromszor találkozhattok a nagy várakozás során. Ha most kezdtetek csak bele, nézzétek meg a korábbi dátumokat is, hátha találtok kedvetekre való meglepetés receptet!

Karácsonyig minden nap "kibonthatjátok" a soron következő listát, és aznap próbára tehetitek a játékbeli tudományotokat, (és szerencséteket), legyen szó egy őrült OTK kihívásról, egy metatörő csatapakliról, egy váratlan stratégiáról az adott kaszttól, vagy egy egyszerű téma köré épített mémről.

Ha szeretnéd részletesebben megismerni a mai paklit, akkor olvass tovább, vagy be is másolhatod gyorsan a gyűjteményedbe, hogy meglepetés legyen.

#18 Habzó szélvihar 0

Pakli megtekintése

Vigyázat: A dekk lemossa az ellenfeleiteket a buborékok erejével! A létrát is képes lehet megtisztítani.

A pakli lényege a divine shield vagyis a buborék. A sok buborék habbá áll össze, a szélvihar pedig finom utalás Stormwind nagyszerű városára. Sir Annoy-O kiváló lehetőség az ellenfél felcsigázására, ami nagyon fontos hiszen az egész dekk ezen alapszik.

"Aranyból építék egy szent harcost – jelentette ki."

"…és ő KÖSZÖNTÉ majd a VILÁGOT!"

A hangulatot az emeli főként, hogy a divine shield plusz egy lapot, plusz egy támadást, vagy hard removalt provokál, ami azt jelenti, hogy az ellenfélnek több lapot kell kijátszania mint általában, ha szeretné tartani a lépést. Zsiványan hangzik? Bizony az is!

A pakli koncepció kidolgozásában egy bizonyos recept járt a fejemben, amit akkoriban hirdettek meg, egy másik játék keretein belül, amikor regisztráltam az oldalra. A Paladin kasztot, és a divine shield kulcsszót is csak szemben láttam az asztalon, de mára ez megváltozott, hiszen a hab jó, a hab megtisztít!

Ezért ha csak közvetetten is, de ez a dekk…

"CasualPlayer ajándéka".

Ha szeretnétek más őrült és egyedi recepteket, vagy “legjobb pillanatokat” böngészni, nézzétek meg a tartalmait a profiljában. CasualPlayer az oldal zsiványa, minden piszkos trükköt ismer, és mindig tud egy jó kombót, ha baj van.

A Miracle rogue pont elég nyomást kapott a játék során, hogy (végzetesen) elszámolja a kombó körét.

A listát használva eláraszthatjátok az asztalt az olcsó divine shield lényeitekkel, és gyakorlatilag az ellenfél minden sebzését, leszedését amit a kezében tart, kiprovokálhatjátok tőle a korai játékban. Ezután kontroll/kombó ellen a beteg laphúzás következik Divine Favor képében, aggro ellen meg a tömegoszlató Avenging Wrath, vagy egyszerűen legyorsuljátok őket.

Az Avenging Wrath nemcsak a mai fő mikulás sapkás art, de a dekk központja, és az egyik finishere.

Az Equality kevésbé vágja hanyadt az olcsó buborékos lényeinket, így nyugodtan lehet aprítani vele, aztán beszedni a wineket (vagy a value tradeket).

Ha sejtitek, hogy az ellenfél nem tud egy célzott lappal lekapni egy nagydarab lényt, akkor olcsón beválthatjátok az aprót egy ilyen szép nagy Blood Knight-ra.

A szinergia ott bújik, még akkor is, ha nem teljesen kézenfekvő: sok hasonló bugyborékos lényt használ a Zoo Warlock, és agresszív Paladin, illetve Shaman ellenfelek.

A secretek csak tetézik a bajt.

A Redemption kiváló eszköz az elterelésre, és a tempó nyerésre: a nagy nehezen elpusztított Scarlet Crusader sértetlenül, és aktívan vár bennünket a következő kör elején. Legközelebb a "semleges-druid" Chillwind Yeti kétszer is meggondolja melyik szövetségessel fog packázni. Eredmény:

  • 2 lap 4 mana, és mínusz 1 buborék tőlünk vs.
  • 2 lap, egy hős képesség, egy halott 4 drop, és -2 élet az ellenféltől.

Nem beszélve arról, hogy maradt egy úszó manája.

Egy "kisebb" Blood Knight segít a Druid játékost a sarokba szorítani.

Ez a Board szélesebb és magasabb is, mint amit egy Swipe, vagy Starfall képes megoldani. A tempóelőnyt mindenáron fenn kell tartanotok!

Nozdormut is becsempésztük a pakliba a móka kedvéért. Kiváló az effektje nem csak hangulatos, de egy figyelmeztetés is, hogy minden hónap 15. napja Nozdormu napja.

Ennyi élettel még a Nozdormu akció is mozgásba lendülhet.

Sajnos ezt a küldetést az eredeti sárkány aspektussal nem tudjátok teljesíteni, de a lenti minihírben van egy csokorra való dekk, ami szerepelteti Nozdormu the Eternal-t. A két sárkány mellett érdemes megemlíteni még, hogy a DoD kiegészítőben kiadott harmadik változat a paladin kasztspecifikus legendás sárkánya Nozdormu the Timeless volt.

Minden csoda B.G.H-ig tart...

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az ellenfél egy fele-harmada méretű tech lappal leveszi az óriást amiért szépen megdolgoztunk. Ha nincs kedvetek fizetni a nagy lényekért, nézzétek meg, hátha már korábban volt olyan paladin lista a naptárban, amelyik képes az ilyen játékra. (Mellesleg bizonyos napszakokban, és létrafokokon felszaporodó AFK vagy botok ellen besegíthet, még a 9. körben is jó érzés kitenni.)

Egy igazi csirkefogó tudja, hogyan kell befejezni a meccset.

Amint láthatjátok a lista képes horogra akasztani az egyik legdurvább meta dekket, a kombó druidát is. A fegyverrel együtt még maradt is némi tartalék a játékhelyzetben. 

"Az idő mana."

Ha pedig 15-e van, akkor szeretettel ajánlom számotokra ezt a kis gyűjteményt, három meccs erejéig kaphattok kimenőt a classic formátum bugyraiból. ;)

Mini-hír: Nozdormu nap van!

Újra eljött a 15-e, gyertek hát, és tegyétek be Smaugot a paklijainkba! Van itt minden a szuper gyilkoló gépezetektől a fun kategóriáig bezárólag, próbáljátok ki őket bátran!

Visszatérve a mai listához, igyekeztünk tartani a paladin és a stormwind körül forgó lapok hangulatát, hogy a szövetség is egy megfelelő reprezentációt kapjon a naptárban.

Ezzel is utalva az idei kiegészítők hangulatvilágára, valamint az ebből kiinduló pakli készító versenyre.


Még a zárás előtt szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy ha még nem tettétek, akkor regisztráljatok az oldalon, készítsetek paklikat, és szavazzatok a kedvenc frakciótokhoz tartozó paklikra! A további részletekért nézzétek meg az alábbi cikket a játékról, ami értékes nyereményekkel kecsegtet:

Hearthstone Hungary játék: Nyerj Mega Bundle-t a következő kiegészítőből

Jól gondoljátok meg, hogy melyik oldalra álltok. A becsületetek forog kockán!

(A naptárban szereplő paklik nem vesznek részt a játékban.)


A Szövetség dekkjével be is fejeztük a Paladin kaszt paklijainak bemutatását. A mikulás napján tett ígéretünkhöz híven sem a lassú 9-ei, sem ez a mai gyors dekk nem hasonlít a megszokott paladin receptekhez. Előbbi a manacsalás, és a deathrattle vonal újításával, ez utóbbi pedig a tempó és a titkok elegyítésével operál.

Megvédtük a becsületünket, de vajon ti is képesek lesztek rá?

Jó játékot, és békés, egészséges karácsonyi időszakot kívánunk hozzá mindenkinek!

pakli classic advent

További híreink