HírekA Warcraft története (összefogla...

A Warcraft története (összefoglaló cikk linkekkel a kártyatörténetekhez)

Borovi Bence | 2016.07.28 11:00
12720

Suramar Legion

Ebben a cikkben nagyon röviden összefoglaljuk a Warcraft főbb háborúit és minden eseményhez javasolunk történeteket, ami az adott eseményhez kapcsolódik.

Ez a cikk eredetileg a Nozdormuról szóló történetben volt olvasható, azonban mostantól állandóan frissítve lesz, amennyiben új történet érkezik és a Hearthstone Wiki-be is be fog kerülni. Innen könnyedén a legtöbb kártyatörténet elérhető lesz majd. Természetesen, például a Chillwind Yeti története nem illik sehova, ezért az a történet nem lesz innen elérhető, de a kártyatörténet címkére kattintva az is megtalálható lesz.

Fontosabb háborúk, események a Warcraft világában (linkekkel a Hearthstone Hungary-n olvasható történetekhez)

I.e. 10 000: War of the Ancients (Ősök Háborúja)

Sargeras és a Burning Legion támadásával kezdődött! A háború végével az első Well of Eternity megsemmisült, Kalimdor több kontinensre szakadt (Sundering), létrejött a Második Well of Eternity, illetve a Nordrassil Világfa is.

Sargeras

Sargeras - Burning Legion

Javasolt történetek: Cenarius, MalorneMalfurion StormrageIllidan Stormrage és Aviana

I.e. 230: War of the Three Hammers

Egy polgárháború tört ki a három törp klán között (Bronzebeard, Wildhammer és Dark Iron). A konfliktus Modimus Anvilmar halálával kezdődött és a háború végén Thaurissan (Dark Iron klán vezetője) megidézte Ragnaros-t, aki ellene fordult. Ezt követően teljes lett a káosz. A Bronzebeard klán elfoglalta Ironforge-ot, a Wildhammer klán kivonult Grim Batol-ba, a Dark Iron klán pedig Redridge Mountains-be távozott.

Javasolt történet: Ragnaros

0-6: Első háború

Ez a háború az orkok és az emberek között zajlott le. Az orkok a Draenor nevű bolygóról érkeztek a Dark Portalon át és az emberek teljes királyságát megsemmisítették, a túlélők Azeroth északi megyéibe, Lordaeronba menekültek. Ezt az időszakot dolgozza fel a Warcraft film, de annak más a vége, mint az eredeti történetnek.

dark portal

Dark Portal

Javasolt történet: Gul'dan, Varian Wrynn, Grommash Hellscream, Medivh

6-7: Második Háború

Ez tulajdonképpen az Első Háború folytatása. Az emberek összefogtak (Lordaeron királyságával együtt) és legyőzték az orkokat, végül megsemmisítették a Dark Portalt.

vérszomjas orkok

Démoni erőtől vérszomjas orkok

Javasolt történetek: Uther, Sylvanas Windrunner, Gul'dan, Varian Wrynn

8: Az orkok hanyatlása

Az Első és Második Háborúban az orkok démoni erőnek köszönhetően voltak ilyen agresszívak, azonban a háború után legyengültek, ami a sötét varázslatok következménye volt. Az emberek rabszolgáknak tartották őket, míg végül Thrall spirituálisan kigyógyította őket.

Javasolt történetek: Thrall, Archmage Antonidas

9-24: Az új Horda megszületése és a Scourge létrejötte

Thrall vezette az új Hordát és megpróbált otthont találni, létrejött a Scourge (a Lich King élőhalott serege), Arthas felnőtt és lassan az emeberek ellen fordult. Genn Greymane és a worgenek pedig megküzdenek a Scourge-al.

Javasolt történetek: Thrall, Jaina Proudmoore, Varian Wrynn

25-29: Harmadik Háború

Azeroth halandó fajai és a Burning Legion harcolt egymás ellen. A korábbi háborúkkal ellentétben ez a háború Eastern Kingdoms-on (Keleti Királyságok) és Kalimdoron is zajlott. A háború végén legyőzték a Burning Legiont. Megsemmisült Dalaran, Quel'Thalas, a Sunwell és a Világfa, véget ért a Night Elfek halhatatlansága. A háborúban a Scourge is részt vett, immáron Arthas vezetésével. Arthas visszament Lordaeronba és végzett apjával, a királlyal, ezáltal Lordaeron is elbukott.

Sylvanas Windrunner

Sylvanas Windrunner

A Scourge majdnem teljesen kiirtotta a High Elf fajt. Arthas megölte Sylvanas-t, majd feltámasztotta, hogy őt szolgálja (bár kitört uralma alól). Arthas legyőzte Illidan-t és ezt követően ő lett az új Lich King. Illidan a vereséget követően visszatért Outland-re, ahol nem sokkal később Maiev végzett vele.

malfurion is illidan

Malfurion és Illidan Stormrage (testvérek)

Grom Hellscream és az orkok Mannoroth véréből ittak, ezt követően az orkok ismét vérszomjassá váltak, de végül Thrallal összefogva Grom életét feláldozva megölte Mannoroth-ot és felszabadította az orkokat és letelepedtek Kalimdoron.

Megszületett a Blood Elf faj.

Javasolt történetek: Illidan Stromrage, Uther, Jaina Proudmoore, Sylvanas Windrunner, Archmage Antonidas, Thrall, Cairne Bloodhoof, Malfurion Stormrage, Cenarius, Grom Hellscream, Velen a próféta, Rhonin, Varian Wrynn, Bolvar Fordragon, Mal'Ganis és Nozdormu

34-36: War against the Lich King/Scourge (Háború a Lich King és a Scourge ellen)

undead scourge

Undead Scourge támadása

A háború a Lich King (Arthas) ellen évekig elhúzódott, míg végül a Szövetség, a Horda és az Ashen Verdict közös győzelmével ért véget.

tirion vs arthas

Tirion vs. Arthas

A Frostmourne-t megsemmisítették, Arthas Menethil (Lich King) meghalt, az új Lich King Bolvar Fordragon lett, a Scourge vezetés elbukott.

Javasolt történetek: Highlord Tirion Fordring, Jaina Proudmoore, Sylvanas Windrunner, Illidan Stormrage, Alexstrasza, Garrosh Hellscream, Anub'Arak, Bolvar Fordragon, Val'kyr testvérek

39: Elemental War (Elementálok háborúja)

Deathwing visszatérésével újabb háború indult, ami Deathwing és a fekete sárkányok halálával, továbbá Ragnaros és Al'Akir legyőzésével zárult. Azeroth pedig elkezdett meggyógyulni a pusztulás után, amit Deathwing okozott.

Javasolt történetek: Ragnaros, Al'Akir, NeptulonDeathwing, Alexstrasza, Ysera, Thrall és Nozdormu

41: Alliance-Horde War (Szövetség-Horda háborúja)

A Lich King legyőzése után és Deathwing visszatérésével egy időben a Horda és a Szövetség közötti konfliktus egyre nőtt. Azóta egyre erősebb háború alakult ki.

Jaina Proudmoore

Jaina, akinek a városát elpusztították Garrosh orkjai egy mana bombával - rajta kívül mindenki meghalt a városban

Ami Deathwing legyőzése után is folytatódott Pandarián. Garrosh Hellscream-nek, az új Hordás vezetőnek volt köszönhető ez a hatalmas gyűlölet, ami odáig vezetett, hogy néhány hozzá hű orkon kívül mindenki ellene fordult. A háború lassan három éve ért véget. A Horda és a Szövetség összefogott Garrosh ellen és legyőzték őt (nem ölték meg!). A Horda vezetője Vol'jin lett.

Garrosh Hellscream

Garrosh Hellscream

Javasolt történetek: Anduin WrynnVarian Wrynn, Thrall, Jaina Proudmoore, Garrosh Hellscream, Vol'jin

Hamarosan hatalmas változások fognak történni!

!!!SPOILER!!!

42: A Légió visszatérése

Meg fog halni Vol'jin a Horda jelenlegi vezetője, meghal Varian Wrynn a Szövetség jelenlegi vezetője is (helyére Anduin Wrynn, a fia kerül), továbbá meghal Ysera, Cenarius és eltűnik Sylvanas! Viszont fontos szerepet kap a Worgenek vezetője, Genn Greymane király, továbbá Gul'dan is fontos szereplő marad, visszatér Illidan is, illetve Khadgar lesz az egyik legfőbb segítségünk a Légió legyőzésében!

Suramar városa

A World of Warcraft leggyönyörűbb városa - Suramar City (Legion Beta)

Korszakok

Age of the Titans: Az az időszak, amikor a Titánok Azeroth-ra jöttek, legyőzték az Old God-okat és kiválasztották az öt sárkányaspektust. Nem tudunk sokat erről az időszakról.

Age of a Houndred Kings: Ebben az időszakban Lei Shen egyesítette a Mogu-kat és egy hatalmas királyság volt, ami azóta elbukott. Erről az időszakról is nagyon keveset tudunk.

Apró megjegyzés: Lei Shen-t alig több, mint egy éve (Garrosh legyőzése előtt) felélesztették a Zandalari troll törzsek - több tízezer év után - , hogy ismét egyesítse a Mogukat. Azonban a Szövetség, a Horda (azon kevesek, akik nem egymást ölték...) és a Shado-Pan klán megállította őt és végeztek Lei Shen-nel örökre.

Lei Shen

Lei Shen, a Vihar Király

Age of Chaos: Az Ősök Háborúja végén bekövetkezett Sundering-gel (Azeroth megváltozása) kezdődött és a World of Warcraft: Cataclysm-ben Deathwing elpusztításával ért véget.

Age of Mortals: Deathwing halála után kezdődött, amikor az öt sárkányaspektus elvesztette erejét. Ezt a korszakot éljük jelenleg.

Természetesen az itt található összefoglalón kívül még nagyon sok minden történt a Warcraft világában. Több játék és több, mint egy tucatnyi könyv elképesztően sok információt tartalmaz. A Warcraft részletesebb idővonala (i.e. 147 000-től) ide kattintva érhető el angolul.

Vissza a főoldalra!

kártyatörténet hőstörténet

További híreink